Британският министър-председател Лиз Тръс се извини за грешките в програмата си,

...
Британският министър-председател Лиз Тръс се извини за грешките в програмата си,
Коментари Харесай

Тръс се извинява за грешките си, но няма да се оттегли като премиер

Британският министър-председател Лиз Тръс се извини за грешките в програмата си, които доведоха до срив в доверието на вложителите и намаляване на рейтингите ѝ в социологическите изследвания. В същото време тя заяви, че няма да се отдръпна от поста си.

" Искам да поема отговорност и да се извиня за позволените неточности, сподели Тръс пред BBC. Исках да оказа помощ на хората с техните сметки за сила и казуса с високите налози, само че отидохме прекомерно надалеч и прекомерно бързо. "

Финансовият министър Джеръми Хънт, който беше назначен в петък, откакто Тръс уволни нейния непосредствен съдружник Квази Квартенг, в понеделник отхвърли промените ѝ.

Запитана дали в този момент е министър-председател само по име, Тръс сподели, че е назначила Хънт, тъй като е знаела, че би трябвало да промени посоката.

" Би било изцяло безконтролно за мен да не работя в народен интерес по метода, по който го направих, сподели тя. Беше вярно, че променихме политиката. "

Тръс и Квартенг се пробваха да трансформират английската фискална политика, като разкриха 45 милиарда паунда необезпечени данъчни облекчения предишния месец, с цел да извадят стопанската система от застоялост.

Но реакцията на вложителите в облигации беше брутална и разноските по заемите скочиха. Кредиторите отдръпнаха офертите за ипотека и Английската централна банка в последна сметка трябваше да се намеси, с цел да спре пенсионните фондове да се разпадат.

Запитана за въздействието на нейните политики, Тръс сподели, че схваща, че е " доста мъчно " за фамилиите в цялата страна и че ще направи каквото може, с цел да им помогне.

Нейният двугодишен енергиен пакет обаче беше фрапантно понижен от Хънт и в този момент ще продължи единствено до април.

" Най-уязвимите ще бъдат предпазени през идната зима, сподели тя. Търсим тъкмо по какъв начин можем да създадем това. "

Тръс, която стана водач преди по-малко от шест седмици, е изправена пред вероятен протест от нейните депутати консерватори още тази седмица, съгласно известията.

Но тя сподели, че ще поведе своите консерватори на идващите избори.

" Оставам, тъй като бях определена да снабдявам на тази страна ", сподели тя. — Това е, което съм решена да направя ".

В началото на октомври Тръс съобщи, че не изпитва " безусловно никакъв позор " да извърши фрапантен противоположен завой в проекта на държавното управление за унищожаване на най-високата ставка на налога върху приходите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР